ÜNLÜ SİHİRBAZIN DRAMI!

70'li yıllarda gazinoların paylaşamadığı, tek kanallı dönemin televizyondaki neşesi, ünlü sihirbaz Semerkantlı Ali'ye çocuklar için gösteri yaptığı bir alışveriş merkezinde rastlıyoruz. Kendisini tanımamıza şaşırıyor, gözleri doluyor. Hemen oracıkta kısa bir söyleşi yapmak istiyoruz kendisiyle, bizi kırmıyor. Gösteri arasında hemen yanımıza geliyor.
Yürek burkan düşüş
Geçmişe duyduğu özlem her halinden belli oluyor konuşurken. "Bir zamanlar bir numaraydım" diyor, "herkes gösterilerimi izlemeye gelirdi" derken sesi titriyor. Nasıl oldu da bu hale geldiğini, insanların kendisini nasıl unuttuğunu soruyoruz. Samimiyetle cevaplıyor sorularımızı.
"Kendim ettim, kendim buldum"
Bir gün İranlı bir sihirbazın gösterisinden çok etkilenmiş Semerkantlı Ali. Özellikle de sayılarla yaptığı final numarasına. Ne yapmış etmiş, sırrını öğrenmiş bu numaranın. Popülaritesinin giderek azalmaya başladığı günlerde bu gösteriyle yeniden yıldızını parlatmak istemiş. Her tarafa asılan boy boy ilanlar, reklamlarla yeni gösterisinin duyurusunu yapmış. Büyük gün gelip çattığındaysa çok heyecanlıymış usta. "Zaten ne olduysa ondan oldu, heyecanıma ve hırsıma yenik düştüm" diye itirafta bulunuyor.
"Ne oldu peki?" diye soruyoruz, adeta boğazına bir yumruk oturuyor, hıçkırıklara boğuluyor sonra. "Final numarasında bir kağıda seyirciler arasından seçtiğiniz bir kaç kişiye sayılar yazdırıyorsunuz. Bu sayıları el çabukluğuyla önceden hazırlamış olduğunuz sayılarla değiştiriyorsunuz, farklı sayılar olduğunu anlamalarına fırsat vermeden bunların toplamını onaylatıyorsunuz ve kapalı zarftaki numarayı gösteriyorsunuz. İşte ben... o numarayı... yanlış toplamışım."
Seyirci bu başarısız numara sonrası küsüyor usta sihirbaza. Zaten azalmaya başlayan popülaritesi hızla iniyor ve bir zaman sonra da Semerkantlı Ali ismi unutuluyor.
Ekmek parası
Tek göz bir gecekonduda hayatta kalma mücadelesi veren Semerkantlı Ali, ekmek parasını yine ilüzyondan çıkarıyor. Alışveriş merkezlerinde çocukları eğlendiren bir zamanların yıldızı eski günleri aradığını ama artık durumu kabullendiğini söyleyerek iznimizi istiyor ve gösterisine kaldığı yerden devam etmek üzere çocukların arasına dönüyor.

Semerkantlı Ali'nin şapkasından tavşan yerine fare çıkarması
çocukları korkuttu! Aileler tepkili!

Hiç yorum yok:

- Kılıçlar çekildi
- SON OSMANLI
- Grandkamyon Foto Ödülleri Sahiplerini Arıyor...
- Sultan Sülüman'a Büyük Şok
- İngiltere'de Pastırma Krizi...
- Ronaldinho'dan sert açıklama
- KAMYON GELİŞTİRME'NİN GURURU OLDU!
- Yeni saç stiliyle tartışma yarattı
- "Bugün açız yine evlatlarım"
- Aç Doyurdular...
- GrandKamyon'da sıcak gelişme...
- Caner yine kadro dışı
- BÜYÜK KAPIŞMA
- C.Ö.'nün yeni şiiri yine onun için...
- Yaş 35 yolun yarısı ederKEN
- Fena dağıttılar
- ACI KAYIP
- Flaş.. Flaş.. Flaş.. Emmi Tunga'ya büyük suçlama..
- Senin O...
- ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI: OBEZİTE
- Gokart'ta heyecan başlıyor..
- ABL 2010 Ödülleri Sahiplerini Buldu
- FC GrandKamyon : 10 O302S : 3
- FC GrandKamyon topbaşı yaptı...
- Bu sezon Axor Basketbol Liginde hiç asist yapamayan Selim H. yine de geçen sezon yaptığı toplam asist sayısına ulaştı.
- ÜNLÜ SİHİRBAZIN DRAMI!
- BİLİM DÜNYASINDAN ŞOK BULUŞ!
- Sonun başlangıcı mı?
- Yavrum Siz Kardeşsiniz....
- "MUHTEŞEM YÜZYIL"A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!
- Konuştuğu mu var?
- Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar
- PAUL'ÜN CENAZESİNDEYDİK!
- Sanat Bunun Neresinde?
- FENERBAHÇE'DEN MİSİLLEME!
- GENÇ JEDI'LAR RAHATSIZ!
- Orhan Abi'den düet müjdesi
- Flaş Flaş Flaş !! Delilerin Ömerin Bilinmeyen Yönleri
- Üff - Hoca'dan Esintiler Rezillik Diz Boyu
- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------