BİLİM DÜNYASINDAN ŞOK BULUŞ!

Günümüzde saç dökülmesi ya da halk arasındaki yaygın adıyla kelleşme, yaşlanma sürecinin doğal bir parçası olmasına rağmen milyonlarca erkeğin ve kadının korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Bu uğurda harcanan para her yıl milyonlarca doları buluyor, her gün binlerce kişi saç ektirme merkezlerinin kapısını aşındırıyor.
Her konuya olduğu gibi bu konuya karşı da ilgisiz kalamayan İsviçreli bilim adamları, uzun süren uğraşları sonucunda bilim dünyasını sarsacak şok bir buluşa imza attı. Konuyla ilgil olarak İsviçreli Bilim Adamları Derneği'nin (İBAD) başkent Zürih'te düzenlediği basın toplantısındaydık.
Kelliğe kesin çözüm
Sözlerine "İsviçre'nin başkenti Bern'dir, hala öğrenemediniz" diye başlayan İBAD Başkanı Johann Wolfgang Schweinsteiger, araştırmaları sırasında her türden kimyasalı deneyerek kelliğe kesin çözüm aramaya çalıştıklarını, denemelerinde kalıcı bir çözüm elde edemediklerini, bunun da kendilerini umutsuzluğa sürüklediğini söyledi. Son denemede de elde edilen başarısızlık sonucu tüm laboratuvar çalışanlarının yoğun ve ağır bir depresyona girdiklerini ifade eden Schweinsteiger, projenin selameti açısından çalışanlarına izin verdiğini ve herkesin bir hafta boyunca işten uzaklaşması gerektiğini salık verdiğini anlattı. Schweinsteiger, "Zaten kesin çözüm de, tesadüfi de olsa tatil sonrası geldi." diyip gevrek gevrek gülerek, verdiği kararın ne denli yerinde bir karar olduğunun altını çizdi.
Çözüm Türkiye'den
Bir haftalık tatilde çalışanlarından birinin Türkiye'ye gittiğini ve burada Anadolu turu yaptığını dile getiren İBAD Başkanı, adını vermek istemediği çalışanının Orta Anadolu'da yediği baharatlı, yöresel bir yiyeceğin etkilerini yazdığı raporunu basına dağıttı.

İşte mucize "p"!

Çarpıcı ifadeler
Raporda, "p" kod adlı yiyeceğin başlarda alışkın olmayan kişinin motorunu bozduğu, cırcır yaptığı yazılırken, daha sonraki gelişmelerin hayret verici olduğu ifade edilmiş. Söz konusu çalışan, "p"'ye alıştıktan sonra sürekli yeme ihtiyacı hissettiğini, yedikçe vücudundaki kılların uzadığını fark etmiş. Bu duruma oldukça şaşıran çalışan, laboratuvarda deneylerini sürdürmek üzere "p"den yüklü bir miktarda almış. (Bu noktada söze giren Schweinsteiger, çalışanının 12 kg "p" aldığını ancak laboratuvara 500 g geldiğini söyledi. Yapılan soruşturmada, çalışanının ailesiyle birlikte "p"nin kalanını yediği ortaya çıkmış. Laboratuvar bütçesiyle alınan bir malzemenin böyle sorumsuzca harcanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Schweinsteiger, gerekli cezaların uygulanacağını söyledi.)
Olumlu sonuçlar
Sevindirici olanın, kalan 500 g "p"nin bile deneyleri açısından çok yararlı olduğunu ve her denekte alışma dönemini müteakip olumlu sonuçlar aldığını kaydeden Schweinsteiger, kelliğin artık bir sorun olmaktan çıktığını, kalıcı çözümün "p" yemekten geçtiğini ifade etti. İBAD Başkanı, bir soru üzerine "p"nin yan etkilerini uzun süre çıkmayan koku ve kılların istenenden fazla uzaması şeklinde cevapladı ve şunu eklemeyi de ihmal etmedi: "Bir yan sonuç da "p"nin cebinizi yakabileceği. Çok pahalı bu meret!"
Schweinsteiger, basın toplantısı sonunda bazı sonuçları da basınla paylaştı.

Ö.D. adlı hastada görülen değişim çarpıcı!

Hiç yorum yok:

- Kılıçlar çekildi
- SON OSMANLI
- Grandkamyon Foto Ödülleri Sahiplerini Arıyor...
- Sultan Sülüman'a Büyük Şok
- İngiltere'de Pastırma Krizi...
- Ronaldinho'dan sert açıklama
- KAMYON GELİŞTİRME'NİN GURURU OLDU!
- Yeni saç stiliyle tartışma yarattı
- "Bugün açız yine evlatlarım"
- Aç Doyurdular...
- GrandKamyon'da sıcak gelişme...
- Caner yine kadro dışı
- BÜYÜK KAPIŞMA
- C.Ö.'nün yeni şiiri yine onun için...
- Yaş 35 yolun yarısı ederKEN
- Fena dağıttılar
- ACI KAYIP
- Flaş.. Flaş.. Flaş.. Emmi Tunga'ya büyük suçlama..
- Senin O...
- ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI: OBEZİTE
- Gokart'ta heyecan başlıyor..
- ABL 2010 Ödülleri Sahiplerini Buldu
- FC GrandKamyon : 10 O302S : 3
- FC GrandKamyon topbaşı yaptı...
- Bu sezon Axor Basketbol Liginde hiç asist yapamayan Selim H. yine de geçen sezon yaptığı toplam asist sayısına ulaştı.
- ÜNLÜ SİHİRBAZIN DRAMI!
- BİLİM DÜNYASINDAN ŞOK BULUŞ!
- Sonun başlangıcı mı?
- Yavrum Siz Kardeşsiniz....
- "MUHTEŞEM YÜZYIL"A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!
- Konuştuğu mu var?
- Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar
- PAUL'ÜN CENAZESİNDEYDİK!
- Sanat Bunun Neresinde?
- FENERBAHÇE'DEN MİSİLLEME!
- GENÇ JEDI'LAR RAHATSIZ!
- Orhan Abi'den düet müjdesi
- Flaş Flaş Flaş !! Delilerin Ömerin Bilinmeyen Yönleri
- Üff - Hoca'dan Esintiler Rezillik Diz Boyu
- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------