ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI: OBEZİTE

Çalışma saatlerinin günden güne arttığı, insanların yoğun bir koşuşturmaca ve stresin içinde boğuştukları ve boğuldukları bir çağda yaşamaktayız. Bu temponun içinde insanlar düzgün ve dengeli beslenmeye fırsat bulamıyorlar. Buna, geleneksel damak tatlarının unutulmaya yüz tutmasını ve artık her tarafımızı sarmış olan fast-food restoranlarını da eklediğimizde, hepimiz çağımızın hastalığına yakalanma tehlikesiyle karşı karşıyayız: Obezite!

Risk altındaki meslekler

Yapılan araştırmalar, beyaz yakalı çalışanların mavi yakalı çalışanlara göre daha büyük risk altında olduklarını ortaya koymuş. Özellikle "plaza insanları" diye tabir edilen çalışanlar, alışveriş merkezlerinde görev yapanlar ve mühendisler yüksek risk grubunda bulunuyorlar.

AR-GE'de durum felaket!

Bir otomotiv firmasının araştırma-geliştirme (AR-GE) merkezinde çalışan ve isimlerini yayınlamamamız karşılığında bizle görüşmeyi kabul eden mühendislerse bu durumdan oldukça şikayetçi.

L.Ö., her sabah kuru kuru tost yediklerini, gün içi parmak bisküvisinden çubuk krakerine eksik etmediğini, elbette öğle yemeklerini boş geçmediklerini, akşam üstü ise simit-peynire talim ettiklerini söyleyerek yaşanan dramın altını çizdi.

Sözü L.Ö.'den alan Y.K. ise "Gün geçmiyor ki bölümde birinin doğum günü olmasın, biri aldığı evi, arabayı vs. kutlamasın, işe girenler ilk maaşlarını hayırlamasın. Her gün her gün baklava, pasta yemekten ne hale geldik!" diyerek adeta isyan etti.

Yeni kadroya geçen M.Ş. ise başka bir yaraya parmak basıyor. Daha geçenlerde iki arkadaşıyla birlikte kadroya geçmelerini kutlamak adına ortak baklava aldıklarını ifade eden M.Ş., müdürlerinin "birleşip olmaz, ayrı ayrı olmalı" uyarısıyla perişan olmuş. "Hazıra dağ mı dayanır?" diyerek bu durumun kendileri kadar ceplerine de zarar verdiğini dile getirdi. "Hayır, her olayda baklava-pasta, hatta pastırma yer olduk. Neredeyse aldığım yeni telefon için bile baklava ısmarlayacağız!" diyen M.Ş.'ye cevap L.Ö.'den geldi: "Ne? Yeni telefon mu aldın? Hani baklava?"

Y.K., M.Ş. ve L.Ö. hem acınacak hallerine gülüyor,
hem de vücutlarıyla barışık olduklarını gösteriyorlar.

Uzmanlar ne diyor?

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz beslenme uzmanı ve spor hocası Ömer Delibudak ise soruna kesin çözüm önerisi getirdi: "Gırtlaklarını tutsunlar!"

Ömer Delibudak zinde görüntüsüyle parmak ısırttı!

Hiç yorum yok:

- Kılıçlar çekildi
- SON OSMANLI
- Grandkamyon Foto Ödülleri Sahiplerini Arıyor...
- Sultan Sülüman'a Büyük Şok
- İngiltere'de Pastırma Krizi...
- Ronaldinho'dan sert açıklama
- KAMYON GELİŞTİRME'NİN GURURU OLDU!
- Yeni saç stiliyle tartışma yarattı
- "Bugün açız yine evlatlarım"
- Aç Doyurdular...
- GrandKamyon'da sıcak gelişme...
- Caner yine kadro dışı
- BÜYÜK KAPIŞMA
- C.Ö.'nün yeni şiiri yine onun için...
- Yaş 35 yolun yarısı ederKEN
- Fena dağıttılar
- ACI KAYIP
- Flaş.. Flaş.. Flaş.. Emmi Tunga'ya büyük suçlama..
- Senin O...
- ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI: OBEZİTE
- Gokart'ta heyecan başlıyor..
- ABL 2010 Ödülleri Sahiplerini Buldu
- FC GrandKamyon : 10 O302S : 3
- FC GrandKamyon topbaşı yaptı...
- Bu sezon Axor Basketbol Liginde hiç asist yapamayan Selim H. yine de geçen sezon yaptığı toplam asist sayısına ulaştı.
- ÜNLÜ SİHİRBAZIN DRAMI!
- BİLİM DÜNYASINDAN ŞOK BULUŞ!
- Sonun başlangıcı mı?
- Yavrum Siz Kardeşsiniz....
- "MUHTEŞEM YÜZYIL"A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR!
- Konuştuğu mu var?
- Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar
- PAUL'ÜN CENAZESİNDEYDİK!
- Sanat Bunun Neresinde?
- FENERBAHÇE'DEN MİSİLLEME!
- GENÇ JEDI'LAR RAHATSIZ!
- Orhan Abi'den düet müjdesi
- Flaş Flaş Flaş !! Delilerin Ömerin Bilinmeyen Yönleri
- Üff - Hoca'dan Esintiler Rezillik Diz Boyu
- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------